Panamský dezert Průplav (Canal Cake)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šálek hladké mouky
1/2 šálku rozpuštěného másla
1/2 šálku nasekaných ořechů (vlašských nebo pekanových)
1 šlehačka
1 šálek moučkového cukru
1 ricotta
2x 1/2 l mléka
1 balíček čokoládového pudinku
1 balíček vanilkového pudinku
mleté ořechy a granko na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, máslo, ořechy a rozprostřeme na pekáči.

  2. Pečeme v předehřáté troubě (200°C) po dobu 15 minut nebo dokud těsto nezahnědne.

  3. Necháme vychladnout.

  4. Smícháme smetanový sýr s moučkovým cukrem, přidáme polovinu šlehačky a rozetřeme na těsto.

  5. Pak uvaříme čokoládový pudink a vychladlý rozetřeme po první vrstvě.

  6. Navrch dáme ještě uvařený vanilkový pudink a na to zbytek šlehačky.

  7. Posypeme oříšky smíchanými s grankem.

  8. A dáme ztuhnout do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!