Sójovo-kuřecí Čína
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 menší kuřecí prsa
- 150g sójového masa (nudličky nebo kostky)
- 500ml vývaru
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2-3 stroužky česneku
- 350g zeleninové čínské směsi (Mochov)
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička bramborového škrobu (škrobové moučky)
- 250ml silného masového vývaru
- sůl
- pepř
Postup Sójovo-kuřecí Čína
Postup přípravy receptu
-
Ráno si sójové maso zalijeme horkým vývarem (500ml) a necháme odstát, aby se maso napilo.
Potom přidáme nakrájené kuřecí, prolisovaný česnek, 3 lžíce sójovky a hořčici.
Promícháme, přikryjeme a necháme v lednici odpočívat.
Marinované maso zatáhneme na rozpálené pánvi, přidáme zeleninu a necháme 10-15min za občasného míchání restovat. Do mísy od marinády si nalijeme vývar (250ml), 1 lžíci sójovky a škrob.
Metličkou lehce prošleháme, aby se škrob rozpustil a poté omáčkou zalijeme směs na pánvi.
Prohřejeme a podáváme s rýží (Natural, neloupaná).