Sójovo-kuřecí Čína

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 menší kuřecí prsa
150g sójového masa (nudličky nebo kostky)
500ml vývaru
1/2 lžičky dijonské hořčice
2-3 stroužky česneku
350g zeleninové čínské směsi (Mochov)
4 lžíce sójové omáčky
1 lžička bramborového škrobu (škrobové moučky)
250ml silného masového vývaru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ráno si sójové maso zalijeme horkým vývarem (500ml) a necháme odstát, aby se maso napilo.

  2. Potom přidáme nakrájené kuřecí, prolisovaný česnek, 3 lžíce sójovky a hořčici.

  3. Promícháme, přikryjeme a necháme v lednici odpočívat.

  4. Marinované maso zatáhneme na rozpálené pánvi, přidáme zeleninu a necháme 10-15min za občasného míchání restovat. Do mísy od marinády si nalijeme vývar (250ml), 1 lžíci sójovky a škrob.

  5. Metličkou lehce prošleháme, aby se škrob rozpustil a poté omáčkou zalijeme směs na pánvi.

  6. Prohřejeme a podáváme s rýží (Natural, neloupaná).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!