Ovocný koláč s pudinkovým rosolem

Recepty, Moučníky

Suroviny

15 dkg cukru
20 dkg polohrubé mouky
8 dkg rozpuštěného másla
4 žloutky
sníh z bílků
marmeláda
kompotované ovoce
šťáva z ovoce
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, mouku, máslo a žloutky.

  2. Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je třeba vymazat a vysypat moukou.

  4. Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.

  5. Necháme chvilku schladnout, pomažeme oblíbenou marmeládou a poklademe ovocem.(Já použila marmeládu jahodovou a meruňky a jahody).

  6. Šťávu z ovoce si slijeme a doplníme vodou aby jí bylo cca 1/2 l, oddělíme si asi 1,5 dcl a rozmícháme v ní pudink.

  7. Zbylou šťávu si dáme do kastrůlku a zahříváme.

  8. Když se šťáva začíná vařit, nalijeme do ní rozmíchaný pudink a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání a necháme zhoustnout.(Je to v podstatě jako klasická příprava pudinku, jen místo mléka používáme ovocnou šťávu a nepřidáváme cukr).

  9. Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!