Carpaccio z červené řepy s rukolou, cottage sýrem a medovým přelivem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

2 červené řepy (asi jako tenisák)
2 hrsti rukoly
kelímek sýru cottage
ořechy
sůl
pepř nejlépe čerstvě mletý
ocet
olej

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu omyjeme, osušíme dáme na alobal, zakápneme olejem, osolíme, pořádně zabalíme a pečeme cca 1,5 hodiny na 200°C.

  2. Pak řepu necháme chvilinku zchladnou a oloupeme. Nakrájíme na co nejtenčí plátky a necháme pořádně vychladit.

  3. Narovnáme na talířek, doprostřed dáme kopičku rukoly a přelijeme zálivkou. Přidáme lžičku cottage sýra a posypeme sekanými ořechy. Zálivka: smícháme dle chuti, med, ocet, olej, sůl, pepř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!