Smetanové kedlubny na sladkokyselo

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velká kedlubna
lžíce másla
200 g husté zakysané smetany
mléko podle potřeby
1-2 lžíce hl. mouky podle toho kolik chcete mít omáčky
čerstvě mletý pepř
sůl
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rozpustíme máslo a kedlubnu dusíme do měkka, trvá to chvíli. Je li třeba podlijeme, ale malinko, sama pustí vodu.

  2. Smetanu zředíme mlékem, podle toho kolik chceme omáčky. Přidáme mouku a důkladně promícháme.

  3. Přimícháme ke kedlubnám a povaříme. Dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem(ten tam musí být cítit) a případně cukrem. Podáváme s vařenými bramborami a vejcem na tvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!