Krkovice, brokolice, motanice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g krkovičky
1 cibule
6 stroužků česneku
olej na smažení
hladká mouka
smíchaná s grilovacím kořením
kečup
sůl
kmín
1 brokolice
slanina (anglická, může být i Vahalova)
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si opláchneme, nakrájíme na kousky. V misce smícháme mouku s grilovacím kořením a přidáme maso. Pořádně obalíme a ještě prolisujeme česnek a také přihodíme k masu. Na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky do sklovata. Dáme maso k cibuli a orestujeme. Jakmile má kůrčičku, osolíme, okmínujeme a ochutíme kečupem. Zalejeme asi 500 ml vody. Kdo má rád, může přidat kostičku hovězího bujonu. Vaříme, dokud není maso měkké. Něco málo vody se nám vyvaří, já jsem ještě 100 ml dolévala.

  2. Mezitím si brokolici rozdělíme na růžičky a do poloměkka uvaříme ve slanné vodě.

  3. Slaninu si nakrájíme na kousky, na pánvi orestujeme a přidáme k tomu brokolici, kterou takto doděláme.

  4. Ve vývaru z brokolice uvaříme špagety nebo jiné těstoviny také do poloměkka a přidáme je na pánev k slanině a brokolici. Chvíli smažíme, aby došly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!