Plumlovský řízek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsíčka
4 vejce
2 klobásky (např. ostravská)
eidam
kečup
sůl
pepř
mletá paprika sladká
olej
Těstíčko:
3 vejce
polohrubá mouka
mléko
sůl
pepř (nejlépe bílý)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.

  2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku vykoupeme a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.

  3. Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na ježka, přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.

  4. Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!