Gnocchi ve smetanové omáčce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

Těsto:
3 brambory
polohrubá mouka
1 žloutek
sůl
1 lžíce másla
Omáčka:
1 kelímek smetany
1 rajče
1 menší červená cibule
1 česnek
hrst zelených fazolových lusků
sůl, pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme do měkka a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle. Pak uděláme veprostřed důlek a přidáme žloutek, osolíme, přidáme rozpuštěné máslo a nasypeme mouku, vypracujeme těsto, dokud nepřestane lepit. Začneme tvarovat noky. Poté je trošku zmáčkneme vidličkou. Vaříme 2 minuty a přecedíme.

  2. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky, rajče také na kostičky, česnek nakrájíme na plátky, fazolové lusky povaříme ve vodě, aby změkly. Na pánev nakapeme olivový olej, přidáme cibuli restujeme, poté přidáme fazolové lusky, česnek a stále restujeme. Přihodíme rajčata a 1 minutku restujeme, zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem a necháme provařit. Noky přidáme do omáčky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!