Cuketovo-bramborový nákyp s mletým masem a houbami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

0,5 kg brambor
1 kg cukety
4 vejce
1 palička česneku
0,5 kg mletého masa
0,5 kg povařených hub
sůl
pepř
majoránka
polohrubá mouka podle potřeby
1 plná lžička prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a oloupanou cuketu bez semen nastrouháme na jemno, přimícháme vajíčka, mleté maso a houby, dokořeníme třeným česnekem, solí, pepřem, majoránkou a zahustíme polohrubou moukou s práškem do pečiva. Konzistence směsi by měla být jako na bramborák.

  2. Směs nalijeme do pekáče či hlubšího plechu vyloženého pečicím papírem a pečeme na 200°C přibližně 40 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou, tatarkou, pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!