Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa
120 g Hermelínu, Camembertu, Olmínu
200 ml smetany ke šlehání nebo na vaření
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
snítka tymiánu
muškátový oříšek - není nutný
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení přidáme k masu rozvonět jemně nasekaný česnek, snítku tymiánu, osolíme, opepříme. Kdo má rád chuť muškátového oříšku, může špetku přidat. Poté přilijeme smetanu a podusíme cca 10 minut na mírném plameni pod poklicí.

  2. Z masa vyndáme vyvařenou snítku tymiánu. Sýr pokrájíme na menší kusy a přidáme k masu, kde sýr necháme rozpustit. Dle potřeby (požadované hustoty) omáčku naředíme přilitím tekutiny (smetany, vody, vývaru, mléka), pokud přelijeme, varem tekutinu zase zredukujeme - odvaříme.

  3. Je-li třeba, omáčku dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Podáváme s bramborem, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!