Čertovy houby

Recepty, Houby

Suroviny

300-400 g hub
1 lžíce másla
Na omáčku:
1 lžíce plnotučné hořčice
150 ml smetany na vaření
1 lžíce kečupu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička chilli pasty
1 červená kapie nakrájená na malé kostičky
sůl
pepř
trošku muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené houby podusíme na másle asi 10 minut, pokud je potřeba, zakápneme vodou.

  2. Ze smetany, hořčice, kečupu, sojové omáčky, citronové šťávy a chilli pasty umícháme omáčku, kterou zalijeme podušené houby.

  3. Přidáme na kostičky nakrájenou kapii, muškátový oříšek, osolíme a opepříme podle chuti.

  4. Pokud máme pocit, že je to řídké, můžeme zahustit malým množstvím hladké mouky.

  5. Pořádně vše provaříme. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!