Štíhlé haluše

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 balení Šmakounovo Štíhlých nudlí
400 g kysaného zelí
500 ml zeleninového vývaru (nebo vody)
2 jablka
1 cibule (velká)
1 hrst sušených rajčat
2 lžičky kmínu
3 lžíce oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli.

  2. Rajčata si nakrájíme na menší kousky. Určitě je lepší použít sušená v pytlíčku, nikoliv naložená v oleji.

  3. Přidáme k cibuli, zasypeme kmínem a 2 minuty restujeme. Vmícháme scezené zelí, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut.

  4. Nyní už jen zbývá oloupat a jemně nastrouhat jablíčka, která nám zelí zahustí a zároveň osladí. Ještě necháme 10 minut dusit a během toho si na 2 lžících oleje krátce orestujeme Štíhlé nudle.

  5. Vše dohromady promícháme, dochutíme solí a pepřem, můžeme servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!