Kořeněné jablečné mušličky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g hladké mouky
125 g měkkého tvarohu
125 g másla
špetka soli
Náplň:
2 jablka
citronová šťáva
koření (skořice, mletý badyán, mletý hřebíček)
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo.

  2. Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm.

  3. Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo.

  4. Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme.

  5. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C na plechu s pečícím papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme.

  6. Ideální je podávat je ještě teplé. První den jsou výborné i studené, ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo.

  7. Proto je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnné troubě. Proto jsem také zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!