Rajská polévka - bez cukru, přesto šmakózní

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

230 g protlaku
15 cherry rajčat
1/2 cibule
lžíce mouky
lžíce řepkového oleje
1 zeleninový bujón
pytlík rýže
koření:
2 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
2 hřebíčky
snítka čerstvého tymiánu
sůl
15-20 listů čerstvé bazalky
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme lžíci mouky a upražíme do světlé jíšky. Poté zalijeme litrem vody (zpočátku po malých dávkách a vždy pořádně zamícháme, aby nám nezežmolkovatěla jíška, ale hezky se ve vodě promíchala).

  2. Přidáme nové koření, pepř, hřebíček, tymián, bujón a protlak, řádně promícháme a 15 minut vaříme. Následně zcedíme.

  3. Poté přidáme najemno nasekanou bazalku a oloupaná cherry rajčátka (pro ty co neví jak na to: mírně povařit ve vodě a pak ještě horké oloupat). Rajčátka nechávám vcelku, nekrájím. Opět povaříme, stačí 5 minut. Nakonec přidáme rýži a podle chuti dosolíme.

  4. Jako bonus pro gurmány doporučuji ochutit špetkou skořice...:) Přeji všem dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!