Smetanová chilli omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

jakékoliv těstoviny (já použila Penne)
1 větší cibule
5 stroužků česneku
500 g mletého masa
2 konzervy sterilovaných loupaných rajčat
250 ml smetany
chilli podle chuti
pepř
sůl na dochucení
strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi si na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, ke které po chvilce přidáme prolisovaný česnek a mleté maso. Osolíme, opepříme a maso necháme pod pokličkou pořádně zatáhnout.

  2. Když se maso zatáhne a pustí šťávu, nalijeme k němu konzervy s rajčaty, smetanu a podle chuti chilli koření. Necháme omáčku povařit 10–15 minut a po té s ní přelijeme porci těstovin. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!