Smažená krkovička s třepanými brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 pěkné řízky z vepřové krkovičky - možno i s kostí
sůl
pepř
na trojobal:
hladká mouka
1 vejce
2 lžíce vody
lžička hořčice
lžíce pomazánkového másla
1/2 lžičky sušeného česneku
strouhanka na obalení
olej nebo sádlo na smažení
0,5 kg brambor
sůl
kmín
lžíce másla
jarní cibulka nebo pórek
pažitka na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit okrájené brambory se solí a kmínem do měkka. Maso na řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojobal. Vejce prošleháme s vodou, máslem, hořčicí a česnekem. Utvoří se řídké těstíčko. Maso obalíme v mouce, těstíčku a strouhance.

  2. Ihned smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Uvařené brambory scedíme, přidáme pórek a máslo. Dáme na to pokličku a s bramborami pořádně zatřeseme. Krásně se obalí v másle s pórkem. Sypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!