Kynuté buchty s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g polohrubé mouky
80 g cukru
mléko podle potřeby
1 kostka droždí
1 žloutek
130 g hery
sůl
ovoce podle chuti
skořicový cukr
moučkový cukr na posypání
sádlo na vymaštění plechu a pomazání buchet

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, droždí a cukru udělejte kvásek a nechte vykynout. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, přidáme rozpuštěnou heru, žloutek a kvásek. Zaděláme hladké těsto a necháme asi 2 hodinky vykynout.

  2. Na vále ho rozdělte na 20 dílků, ze kterých uděláme bochánky. Necháme asi 10 minut kynout. Z bochánků uděláme placky na které klademe ovoce, posypeme skořicovým cukrem a důkladně vytvarujeme buchtu.

  3. Klademe na sádlem vymazaný plech vedle sebe, boky buchet mažeme sádlem, lépe se po upečení oddělují od sebe. Takto připravené buchty necháme ještě chvilku vykynout.

  4. Pak pomažeme sádlem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na 25 minut. Po upečení necháme chvilku stát a vyklopíme na vál. Po vychladnutí pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!