Pikantní srdce na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

800 g vepřových srdcí
4 rajčata
4 stroužky česneku
4 pl oleje
1 čl Harissy nebo sambal oelek
4 cibule
muškátový oříšek
zázvor
kardamom
koriandr
1 pl sladké mleté papriky
lístečky ze 4 větviček tymiánu
200 ml bílého rumu nebo vodky
200 ml husté smetany
2 pl hladké mouky
sůl
1-2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Bravčové srdcia varíme asi 20 minút vo vode s bobkovým listom, scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na plátky.

  2. V kastróle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme obvarené srdcia, zmes 4 korení a mletú sladkú papriku. Podlejeme vodou a prikryté dusíme 25-30 minút, kým mäso nezmäkne.

  3. Potom ochutíme harisou, pridáme ošúpané paradajky pokrájané na kocky a dusíme ďalších 10 minút. Podlejeme bielym rumom alebo vodkou, čo dodá mäsu jemnosť.

  4. Premiešame s prelisovaným cesnakom a zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou. Za stáleho miešania varíme, dokiaľ omáčka nezhustne, potom jedlo odstavíme z ohňa a vmiešame doň lístočky tymiánu. Podávame s ryžou alebo s parenou knedľou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!