Vlhká ananasová bábovka-hrníčková

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku krupicového cukru
2 sáčky ananasového pudinku (nebo vanilkového)
1 ananasový kompot v plechovce
3 vejce
2 lžičky sody
1-2 lžíce strouhaného kokosu
1 vanilkový cukr
1-2 lžíce citronové šťávy
špetku soli

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny.

  2. Přimícháme olej, mouku smíchanou se sodou a pudinkové prášky, které rozmícháme v 1 hrnku šťávy z ananasového kompotu a vlijeme do těsta.

  3. Dáme ještě špetku soli, pokrájený ananas, kokos, citronovou šťávu a vmícháme sníh z bílků.

  4. Bábovkovou formu si vymažeme a vysypeme, nalijeme těsto, dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme tak 40-45 minut.

  5. Upečenou buchtu necháme vychladnout, pak jí vyklopíme a pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!