Slovenský salát

Recepty, Přílohy

Suroviny

6 lžic vody
4 lžíce vinného octa
6 lžic oleje
1 lžíce soli
4-5 brambor
1 velká cibule

Postup přípravy receptu

  1. Uvařit brambory ve slupce (pokud nelze, klidně uvařit nakrájené na menší kousky). Po uvaření nakrájet dle libosti. (já krájím na půlkolečka).

  2. Cibuli nakrájet na půlkolečka a spařit horkou vodou (dát vařit vodu, cibuli nasypat do sítka a přelít vařicí vodou). Ostatní suroviny dát do hrnce a za stálého míchání svařit, aby se všechny suroviny spojily.

  3. Pak smíchat vařené brambory (ideálně ještě teplé), s cibulí a tekutou směsí. Nechat vychladnout a podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!