Kotleta Remčula

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kusy hrubších kotlet
sůl
pepř
koření Čarodějka
hladká mouka na obalení kotlet
Na bramborové těsto:
1 větší brambor
sůl
pepř
majoránka
cca 2 stroužky česneku
kmín
malá lžička hladké mouky
50 g tvrdého uzeného sýra
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do kotlet si opatrně nakrojíme kapsu a snažíme se, abychom ji nikde nepřeřízli. Pak teprve maso přes fólii, nebo sáček naklepeme, osolíme, opepříme. Vnitřek kotlet okořeníme Čarodějkou.

  2. Z jednoho bramboru si uděláme klasické těsto na bramboráky, podle zvyklosti každého, pouze nepřidáváme vajíčko.

  3. Přidáme na kostičky nakrájený uzený sýr a lžičku hladké mouky. Touto směsí naplníme kapsy a zajistíme párátkem.

  4. Kotlety obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Pak je i s výpekem vložíme do pekáčku, mírně podlejeme vodou a pečeme zhruba 60 min na 200 stupňů, obracíme a poléváme výpekem.

  5. Podáváme s brambory, nebo pouze se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!