Kuřecí fazolkové otýpky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
4 lžičky krenexu
cca 40 ks dlouhých zelených fazolek
4 stroužky česneku
pepř
sůl
olivový olej
máslo
hladká mouka
horký vývar
100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso do tenka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme krenexem. Na každý plátek položíme asi 10 fazolek tak, aby po stranách vyčnívaly, stočíme a upevníme jehlou.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo a otýpky zprudka opečeme dozlatova. Přidáme 3 stroužky nasekaného česneku, necháme ho rozvonět a zalijeme horkým vývarem asi do třetiny výšky masa. Přiklopíme a vložíme do trouby, rozehřáté na 200°C. Po patnácti minutách odkryjeme případně podlijeme ještě trochou vývaru a odkryté 10 minut dopékáme.

  3. Maso udržujeme teplé a vývar vydusíme na tuk. Zalijeme vínem, necháme zprudka odpařit a zasypeme asi dvěma lžícemi hladké mouky. Prosmahneme, zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý stroužek česneku, utřený se solí a necháme asi 25 minut provářet. Dochutíme solí, pepřem a případně sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!