Hovězí na víně a česneku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězího zadního
- 100 g slaniny nebo špeku krájeného na plátky
- 4 dcl bílého vína
- 1 palice česneku
- 1 KL soli
- 2 KL sladké mleté papriky
- 1,5 PL sušené majoránky
- 1 PL sádla na vymazání pekáče
Postup Hovězí na víně a česneku
Postup přípravy receptu
-
Česnek utřeme se solí.
Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme.
Mírně osolené maso a plátky slaniny, nebo špeku dáme do pekáče, který si vymažeme sádlem a zalijeme vínem.
Pekáč přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do změknutí masa.
Když je maso hotové necháme zredukovat výpek a podáváme. Přílohu zvolíme brambory, nebo knedlíky.