Hovězí na víně a česneku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího zadního
100 g slaniny nebo špeku krájeného na plátky
4 dcl bílého vína
1 palice česneku
1 KL soli
2 KL sladké mleté papriky
1,5 PL sušené majoránky
1 PL sádla na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Česnek utřeme se solí.

  2. Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme.

  3. Mírně osolené maso a plátky slaniny, nebo špeku dáme do pekáče, který si vymažeme sádlem a zalijeme vínem.

  4. Pekáč přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do změknutí masa.

  5. Když je maso hotové necháme zredukovat výpek a podáváme. Přílohu zvolíme brambory, nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!