Vánoční perníkové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
30 g másla
280 g hladké mouky
125 g cukru moučky
3 lžíce medu
1 lžíce jedlé sody
2 lžíce perníkového koření
1 vejce
NA BÍLKOVOU POLEVU:
150 g cukru moučky
1 bílek
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájejte na menší kousky. Suroviny na těsto smíchejte na tuhé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie, uložte do ledničky a nechte odležet na 2 dny.

  2. Odleželé těsto rozválejte na plát silný 4 mm. Záleží na vás, jaké vánoční motivy vykrájíte (hvězdy, rybky, můžete i adventní vánoční stromek). Rozložte jej na pečící papír a pečte ve vyhřáté troubě při 180°C, zhruba 20 minut.

  3. Zatímco se budou perníčky péct, prosijte cukr přes sítko a důkladně ho utřete s bílkem a citronovou šťávou na lesklou polevu. Naplnit ji můžete do sáčku, papírového kornoutku. Já osobně používám tupperware sáček, který můžete vidět na fotce.

  4. Nyní, když jsou perníčky upečené, vychladlé, můžete zapojit fantazii a zdobit:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!