Slepice v pikantní omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice - měla jsem malou, 1.400 g
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
6 kuliček celého pepře
2 kuliček nového koření
1 bobkový list
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 lžička uzené papriky
100 ml smetany
2 lžíce mouky
2 lžíce nakládané kapie
2 lžíce kapary
1-2 lžičky citronové šťávy
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit slepici s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Já jsem použila PH, ale nemusí být. Vaříme doměkka.

  2. Na lžíci másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmahneme, přisypeme obě papriky, necháme je krátce rozvonět a zalijeme cca 500 ml zchladlého slepičího vývaru. Prošleháme, zakápneme citronem a necháme 20 minut provařit.

  3. Ke konci přidáme proužky kapie, kapary, případně dochutíme solí a zjemníme smetanou.

  4. Slepici vykostíme a dáme prohřát do omáčky. Servírujeme s knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!