Pečené rizoto z vařené slepice

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepičí stehno, nebo i jiné části slepice
1/2 menší cukety
mražený hrášek podle chuti
1/2 sklenice leča - (může být i mražené)
1 kus zelené cibulky
sůl
pepř
hrnek slepičího vývaru
1/2 hrnku rýže
1 lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Slepičí stehno, popřípadě slepičí jiné maso uvaříme v tlakovém hrnci a maso pak nakrájíme na menší kousky.

  2. Na másle orestujeme zelenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, lečo a hrášek. Přidáme nakrájené slepičí maso, promícháme asi 2-3 minuty a přisypeme rýži, kterou také chvíli opékáme se zeleninou.

  3. Opečenou směs zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, promícháme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, dokud se vývar nevyvaří.

  4. Podáváme nejlépe s kyselou okurkou..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!