Skořicové koláčky s jablečnou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
200 g másla
200 g práškového cukru
1 vejce
citronová kůra z 1/2 citrónu
1/2 prášku do pečiva
2 lžičky mleté skořice
Náplň:
2 větší jablka
3 lžíce cukru
citronová šťáva z 1/2 citrónu
3 plné lžičky škrobu

Postup přípravy receptu

  1. Plnka: Jablká nastrúhame. Dáme do kastrólika, pridáme cukor, šťavu, škoricu a škrob. Za stáleho miešania varíme, kým zmes nie je úplne hustá. Necháme vychladnúť.

  2. Na cesto vyšľaháme maslo s cukrom, pridáme vajíčko a dobre prešľaháme.

  3. Pridáme múku s práškom do pečiva, škoricu, kôru z citróna a všetko dobre na doske vymiesime na hladké cesto.

  4. Z cesta odoberáme malé kúsky, v dlaniach vygúľame na malé gulôčky (priemer max 2 cm) a trochu rozpľaštíme na placičku.

  5. Malou lyžičkou naberáme náplň, uzavrieme placičku a opäť vygúľme na guľôčku. Jemne ju zvrchu sploštíme a ukladáme na plech.

  6. Pečieme pri 180°C, kým koláčiky nebudú stredne hnedé. Upečené zľahka pocukrujeme cez sitko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!