Skořicové motánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Suroviny na těsto:
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
1 kostka droždí 42 g
2 polévkové lžíce cukru
špetka soli
2 dl vlažného mléka
10 dkg rozpuštěného vlažného másla nebo Hery
2 žloutky
5 - 6 lžic rumu
citronová kůra z 1 citronu
Další suroviny:
olej na smažení
cukr smíchaný s mletou skořicí na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Opravdu důkladně propracujeme, aby se s ním potom dobře pracovalo. Pomoučíme, zakryjeme plátýnkem a necháme na teple vykynout.

  2. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, velké jako vrchovatá polévková lžíce. Z nich vyvalujeme dlouhé tenké válečky, které uprostřed uchopíme jako ouško a konce stočíme do vrtulky. Necháme opět vykynout.

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách do zlaté barvy. Vyndaváme na vrstvu ubrousků, které odsají přebytečný tuk. Ještě horké posypeme skořicovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!