Domací bramboračka

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1 petržel
- stroužek česneku
- 0,5 kg brambor
- majoránka
bobkový list
nové koření
- sůl
pepř
- sušené houby
- jíška (mouka, máslo)
- 1,5 l Vody

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme na 10 min.

  2. Nakrájíme cibuli a mrkev na drobno a dáme smažit na másle v hrnci.

  3. Po usmažení zalijeme 1,5 l vody a postupně přidáváme nakrájený celer a petržel a prolisovaný stroužek česneku. Necháme vařit a dáme koření, majoránku, nové koření a bobkový list.

  4. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Dále namočené houby přidáme a nakrájené brambory, které až budou uvařené zahustíme již připravenou jíškou. K tomu bílý chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!