Ožralá srdíčka
Recepty, CukrovíSuroviny
- Třetinkové linecké (na spodky):
- 10 dkg moučkového cukru
- 20 dkg tuku (může být i hera)
- 30 dkg hladké mouky
- Nemusí být:
- nastrouhaná citrónová kůra
- vanilka nebo vanilkový cukr
- Náplň:
- vlašské ořechy
- cukr
- rum
- bílek
- Poleva:
- čokoládová poleva v sáčku
Postup Ožralá srdíčka
Postup přípravy receptu
-
Linecké spodky (srdíčka): Do prosáté mouky můžeme (ale nemusíme!) přidat nastrouhanou citrónovou kůru (z chemicky neošetřeného citrónu) a vanilku nebo vanilkový cukr.
Všechny ingredience rychle spojíme. Těsto je tučné a má tendenci se v dlaních topit, proto ho dáme zabalené do fólie před vykrajováním odpočinout do lednice.
Ze ztuhlého těsta vždy odkrojíme malý kus, vložíme mezi nějakou fólii a vyválíme (díky fóliím nemusíme přidávat žádnou mouku a těsto se nelepí, když je hezky ztuhlé).
Vykrajujeme malá srdíčka (velikosti sousta) anebo jiné tvary, pak ale už nejde o ožralá srdíčka.
Upečeme v troubě dorůžova.
Náplň: Vlašské ořechy nastrouháme a přidáme jen trochu rumu (můžeme naředit), cukr (aby bylo sladké tak akorát) a přidáme trochu bílku, aby to drželo pohromadě.
Na vychlazené linecké tvary dáme lžící vždy trochu ořechové směsi (na lineckém spodku uděláme kopeček - na malinkou velikost lineckého je tam ořechové směsi docela dost) a pocákáme polevou. Nedáváme do lednice, aby nm čokoláda v chladu nezešedla.