Ožralá srdíčka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Třetinkové linecké (na spodky):
10 dkg moučkového cukru
20 dkg tuku (může být i hera)
30 dkg hladké mouky
Nemusí být:
nastrouhaná citrónová kůra
vanilka nebo vanilkový cukr
Náplň:
vlašské ořechy
cukr
rum
bílek
Poleva:
čokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy receptu

  1. Linecké spodky (srdíčka): Do prosáté mouky můžeme (ale nemusíme!) přidat nastrouhanou citrónovou kůru (z chemicky neošetřeného citrónu) a vanilku nebo vanilkový cukr.

  2. Všechny ingredience rychle spojíme. Těsto je tučné a má tendenci se v dlaních topit, proto ho dáme zabalené do fólie před vykrajováním odpočinout do lednice.

  3. Ze ztuhlého těsta vždy odkrojíme malý kus, vložíme mezi nějakou fólii a vyválíme (díky fóliím nemusíme přidávat žádnou mouku a těsto se nelepí, když je hezky ztuhlé).

  4. Vykrajujeme malá srdíčka (velikosti sousta) anebo jiné tvary, pak ale už nejde o ožralá srdíčka.

  5. Upečeme v troubě dorůžova.

  6. Náplň: Vlašské ořechy nastrouháme a přidáme jen trochu rumu (můžeme naředit), cukr (aby bylo sladké tak akorát) a přidáme trochu bílku, aby to drželo pohromadě.

  7. Na vychlazené linecké tvary dáme lžící vždy trochu ořechové směsi (na lineckém spodku uděláme kopeček - na malinkou velikost lineckého je tam ořechové směsi docela dost) a pocákáme polevou. Nedáváme do lednice, aby nm čokoláda v chladu nezešedla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!