Růžičková kapusta se sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1/2 kg růžičkové kapusty
4 větší syrové brambory
slanina
česnek podle chuti
tymián
1 kelímek smetany
1 vejce
sůl
20 dkg strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky uvaříme dopoloměkka v osolené vodě.

  2. Slaninu nakrájíme na drobno a spolu s česnekem orestujeme na pánvi, smícháme s přecezenou kapustou, tymiánem, strouhaným sýrem a bramborami nakrájenými na kostičky.

  3. Směs dáme do pekáčku, zalejeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce a sůl.

  4. Pečeme 1/2 hodiny na 200°C v zavřeném pekáčku, sundáme pokličku,teplotu snížíme na 170°C a dopékáme do barvy (v průběhu pečení jsem vidličkou zkoušela, jestli už jou brambory dostatečně měkké). Celkově jsem pekla asi hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!