Ovesné večky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g hladké chlebové mouky
200 g hladké mouky
100 g mletých ovesných vloček
100 g Hery
30 g droždí
1 lžička soli
1 lžička medu
200 ml mléka
200 ml podmáslí pokojové teploty
1 vejce
sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, lžičky medu, droždí si připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.

  2. Do mísy si dáme obě mouky, vločky sůl a promícháme. Přidáme rozehřátou vlahou Heru, podmáslí, kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme na teplém místě kynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě půlky vytvarujeme si veky. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Troubu si rozehřejeme na 190 °C a pečeme 15 min. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě asi 15 minut. Doba pečení je informativní, každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!