Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí kousky (naporcované kuře nebo raději kuřecí stehna/čtvrtky)
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- hrst rozinek
- sůl
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky mleté papriky
- lžička mletého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky šafránu (nemusí být)
- špetka kurkumy (nemusí být)
Postup Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Do tajine (keramická nádoba Tajine, která je vyrobená z glazované hlíny, se špičatým tvarem víka jež zajišťuje optimální cirkulaci páry) dáme nasekaný česnek. Na něj poklademe na měsíčky nakrájenou jednu cibuli. toposypeme postupne kořením, pak dáme díly, v mém případě kuřecí čtvtky.
Hrst rozinek propláchneme v hrnku vodou a scedíme, posypeme na kuře a cele posypeme zbylou na měsíčky (plátky) nakrájenou cibulí (tj. dvě cibule)a pokapeme olejem.
Polejeme pul hrnkem vody (cca 1 dcl)a dáme pokličku a pomalu vaříme, po cca 20-30 minutách polejeme sosem a otočíme maso, přiklopíme a děláme dokud není měkoučké. Podáváme s kuskusem, bulgurem, rýží.