Kuřecí tajine (tagine) s cibulí a rozinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí kousky (naporcované kuře nebo raději kuřecí stehna/čtvrtky)
3 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
hrst rozinek
sůl
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky mleté papriky
lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky šafránu (nemusí být)
špetka kurkumy (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Do tajine (keramická nádoba Tajine, která je vyrobená z glazované hlíny, se špičatým tvarem víka jež zajišťuje optimální cirkulaci páry) dáme nasekaný česnek. Na něj poklademe na měsíčky nakrájenou jednu cibuli. toposypeme postupne kořením, pak dáme díly, v mém případě kuřecí čtvtky.

  2. Hrst rozinek propláchneme v hrnku vodou a scedíme, posypeme na kuře a cele posypeme zbylou na měsíčky (plátky) nakrájenou cibulí (tj. dvě cibule)a pokapeme olejem.

  3. Polejeme pul hrnkem vody (cca 1 dcl)a dáme pokličku a pomalu vaříme, po cca 20-30 minutách polejeme sosem a otočíme maso, přiklopíme a děláme dokud není měkoučké. Podáváme s kuskusem, bulgurem, rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!