Zapečené kuřecí pod dýňovo-bramborovou kaší

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích stehenních řízků
4-5 rajčátek
2 cibule
150 g bílého jogurtu
sůl
Na marinádu:
3 lžíce oleje ze sušených rajčat
1 lžičku sladké uzené papriky
2 lžičky Harissy
1 lžičku kurkumy
citronový pepř
1/2 nakrájené chilli papričky
trochu chilli pálivé omáčky
Na kaši:
250g brambor
250 g Hokkaido dýně
50 g másla
1/4 hrnku teplého mléka

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Všechny ingredience na marinádu řádně promícháme. Maso dáme do marinády, promícháme a necháme asi dvě hodiny odležet.

  2. Dýni a brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme přidáme máslo, mléko a ušleháme hladkou kaši.

  3. Odležené maso zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Opečené maso osolíme, přidáme nakrájená rajčata, nakrájenou cibuli, promícháme.

  4. Do zapékací mísy dáme opečené maso, pokapeme bílým jogurtem. Nakonec rozetřeme kaši a dáme do vyhřáté trouby na 190°C a necháme zapéct 15-20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!