Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g míchaného mletého masa
- 1 menší brokolice
- 1 cibule
- 1 listové těsto
- 2 vejce
- strouhanka
- dost rozmarýnu
- grilovací koření
- nějaký tvrdý sýr(nebo niva-dala jsem obojí a může být i bez sýra)
- pažitka
- olej
- sůl
Postup Rozmarýnové mleté maso s brokolicí v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív krátce povaříme brokolici ve slané vodě, necháme jí okapat a vývar použijeme na polévku. Na pánev dáme malinko oleje, na něm osmažíme do sklovita nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme ho smažit, až se vysmaží šťáva masa a dáme do mísy.
Pak si nasekáme povařenou brokolici, přidáme jí k masu, osolíme, dáme rozmarýn čerstvý, nebo sušený, grilovací koření, vajíčka, pažitku a nastrouhaný sýr a rukama pěkně promícháváme a ještě mačkáme, aby se maso pěkně oddělilo.
Potom si rozválíme listové těsto na velký obdélník, který posypeme strouhankou, na ní rozprostřeme do středu připravené maso, opět posypeme strouhankou a zabalíme jako balíme štrůdl.
Dáme do vymazaného pekáče a potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 15 minut, zalijeme 250 ml vody přes těsto, aby jsme ho zvlhčili a necháme dalších 15 minut dopéct. Hlídáme, abychom těsto nespálili.