Rozmarýnové krůtí kousky na víně se žampiony

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g krůtích prsních řízků
200 g žampionů
pórek
olivový olej
300 ml bílého vína
rozmarýn
sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, žampiony na čtvrtiny - pokud máme maličké žampionky, můžeme je dát jen na poloviny.

  2. V pánvičce rozpálíme olej a orestujeme na něm pórek. Když začne slabě hnědnout, přidáme krůtí prsa a hned posypeme rozmarýnem. Promícháme a osolíme. Necháme restovat a zatáhnout ze všech stran.

  3. Přilijeme bílé víno a necháme dusit. Po chvilce přisypeme žampiony, posypeme mletým kmínem, promícháme a necháme dusit do odpaření vína.

  4. Když se víno odpaří, podlijeme vodou a necháme dodusit, než je maso i žampiony měkké.

  5. Podáváme s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!