Rozmarýnové hovězí na špeku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 1 kg hovězího masa, dle chuti: roštěná, špička, péro...
180 g uzeného špeku
2 cibule, velké
2 snítky rozmarýnu
3 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška nebo hladká mouka s vodou

Postup přípravy receptu

  1. Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem.

  2. Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky.

  3. Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba.

  4. Podáváme s rýží, knedlíky, noky, těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!