Italská polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

4 rajčata
menší cuketa
celer
2 mrkve
4 brambory
1 cibule
bílé fazole
kousek slaniny
sůl
pepř
bazalka
olej
zakysaná smetana
1,5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme lehce cibulku se slaninou, po chvilce přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu, celer, mrkev. Směs podlijeme naběračkou vývaru a necháme asi 10 minut dusit.

  2. Poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, brambory a předem namočené fazolky (necháme den ve vodě). Přidáme dvě naběračky vývaru a necháme 15 minut vařit.

  3. Nakonec osolíme, opepříme, přidáme bazalku nebo jiné vhodné koření, dolijeme zbytkem vývaru, popř. přidáme trochu vody. Polévku necháme ještě 5-7 minut povařit a závěrem podáváme s kopečkem zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!