Ricottové uzlíky s oreganem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g ricotty
200 ml vody
450 g celozrnné pšeničné mouky
3 lžíce obilného mléka OvesMilk (sušený nápoj)
1 lžíce sušeného oregana
1 lžička soli
2 lžíce oleje
1 lžička sušeného droždí
žloutek nebo mléko na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme ricottu, vodu a olej. Lehce promícháme a zasypeme moukou.

  2. Přidáme sušené mléko, oregano a sůl.

  3. Uprostřed mouky uděláme důlek a vsypeme droždí.

  4. Propracujeme, hněteme, až je těsto pružné a nelepí se. Dáme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme 1,5-2hod spinkat.

  5. Poté těsto kraátce prohněteme, rozdělíme na 12 dílků.

  6. Každý vyválíme do 20cm dlouhého válce a vytvarujeme uzlíky.

  7. Položíme na připravený plech, potřeme vodou a necháme 30min kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

  8. Potřeme žloutkem nebo mlékem, posypeme černým pepřem a pečeme při 200°C 15min. Necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!