Brambory s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700 g brambor
200 g rajčatové omáčky (sugo, drcená rajčata apod.)
3-4 lžíce oleje
necelých 100 ml vody
menší cibule
100-150 g mozzarelly
oregano
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a v osolené vodě uvaříme do poloměkka.

  2. V širším kastrolu na oleji lehce osmahneme tenké měsíčky cibule, přidáme rajčatovou omáčku, osolíme a provaříme asi 6 minut.

  3. Poté do omáčky naskládáme plátky brambor, posypeme oregánem, zalijeme vodou, zakryjeme poklicí a vaříme do změknutí brambor.

  4. Těsně před koncem posypeme kostičkami mozzarelly a necháme ji roztéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!