Čokoládové bílkové dortíčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 bílky
200 g moučkového cukru
1 lžíce škrobu
špetka soli
kakao
na náplň:
puding čokoládový
káva
100 g másla
cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme a přisypeme polovinu dávky cukru. Vyšleháme do tuha.

  2. V míse si připravíme druhou dávku cukru, smícháme se škrobem, kakaem a špetkou solí. Tuto směs vmícháme do vyšlehaných bílků.

  3. Pak nastříkáme na plech s pečícím papírem spirálky a pečeme nebo spíše sušíme na 80°C asi 2 hodinky.

  4. Půlku spirálek namočíme do polevy, necháme zatuhnout a plníme náplní. Přiklopíme druhou spirálkou a zdobíme.

  5. Náplň: Čokoládový puding uvaříme dle návodu, jen dáme malinko méně mléka.

  6. Máslo vyšleháme s cukrem a spojíme s vychlazeným pudinkem. Stříkáme na spodní spirálku a přiklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!