Řecké klobásy s červenými fazolemi

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

260 g řeckých originálních klobás
1 červená paprika
3 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí – 400g, má 240 g fazolí
1 konzervu krájených rajčat v tomatové šťávě – 400g, má 240 g rajčat
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Klobásy nakrájíme na kolečka a dobře opečeme na 2 lžících olivového oleje. Asi tak 6 minut. Dáme stranou do rendlíku. Na oleji orestujeme nakrájenou červenou papriku a po chvíli přidáme nasekaný česnek, který potřebuje minutu, maximálně dvě.

  2. Obsah pánve pak přidáme k opečeným klobásám. Přidáme scezené a propláchnuté fazole a krájená rajčata i se šťávou, promícháme a snížíme teplotu. Necháme probublávat. Osolíme a opepříme. Vaříme asi 8 minut.

  3. Podáváme s chlebem, nebo s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!