Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 velké kedlubny
- 300 g libového uzeného masa
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 žloutky
- 50 g parmazánu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- sůl
- máslo
- případně bylinková kostka
- petrželka
Postup Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozehřejeme 1-2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět jemně nasekanou cibuli. Kedlubny nakrájíme, přidáme k cibulce, dobře osolíme a mícháme, až pustí trochu šťávy. Stáhneme teplotu na minimum, přidáme prolisovaný stroužek česneku (případně bylinkovou kostku) a dusíme ve vlastní šťávě (není jí moc, ale nic se nepřipaluje) asi 15 minut na skus. Na posledních 5 minut přidáme na kostičky nakrájené uzené.
Mezitím prošleháme smetanu se třemi žloutky a jemně strouhaným parmazánem. Smetanovou směs přilijeme ke kedlubnám, zvýšíme teplotu a intenzivně mícháme, dokud vše přiměřeně nezhoustne a poté ihned odstavíme. Přisypeme jemně nakrájenou petrželku a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.