Smetanové kedlubny s uzeným masem a parmazánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 velké kedlubny
300 g libového uzeného masa
200 ml smetany ke šlehání
3 žloutky
50 g parmazánu
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
máslo
případně bylinková kostka
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme 1-2 lžíce másla a necháme na něm zesklovatět jemně nasekanou cibuli. Kedlubny nakrájíme, přidáme k cibulce, dobře osolíme a mícháme, až pustí trochu šťávy. Stáhneme teplotu na minimum, přidáme prolisovaný stroužek česneku (případně bylinkovou kostku) a dusíme ve vlastní šťávě (není jí moc, ale nic se nepřipaluje) asi 15 minut na skus. Na posledních 5 minut přidáme na kostičky nakrájené uzené.

  2. Mezitím prošleháme smetanu se třemi žloutky a jemně strouhaným parmazánem. Smetanovou směs přilijeme ke kedlubnám, zvýšíme teplotu a intenzivně mícháme, dokud vše přiměřeně nezhoustne a poté ihned odstavíme. Přisypeme jemně nakrájenou petrželku a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!