Hovězí po myslivecku

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího zadního
koření Divočina
1 cibule
3 mrkve
20 dkg uzeného špeku
1 malá sklenička Halali
sůl
pepř
cukr krystal
rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky o síle cca 1 cm (6-8 plátků) a prudce je opečeme na trošce oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru.

  2. V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek a jakmile se vyškvaří, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a opečeme do zlaté barvy.

  3. Poté přidáme 1 polévkovou lžíci krystalového cukru, 1 polévkovou lžíci rajského protlaku a 3 kávové lžičky koření Divočina. Vše lehce orestujeme a vložíme opečené plátky hovězího masa a zalijeme skleničkou směsi Halali, trošku podlijeme vodou a dusíme při mírném varu, dokud není maso měkké.

  4. Maso poté vyjmeme a silný divoký“ vývar rozmixujeme zcela do hladka. Pokud je potřeba jej zředit použijeme na to trochu mléka a ještě zlehka 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!