Hovězí po myslivecku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího zadního
- koření Divočina
- 1 cibule
- 3 mrkve
- 20 dkg uzeného špeku
- 1 malá sklenička Halali
- sůl
- pepř
- cukr krystal
- rajský protlak
Postup Hovězí po myslivecku
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky o síle cca 1 cm (6-8 plátků) a prudce je opečeme na trošce oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se bude dusit v silně kořeněném vývaru.
V hrnci opečeme na kostičky nakrájený uzený špek a jakmile se vyškvaří, vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, mrkve a opečeme do zlaté barvy.
Poté přidáme 1 polévkovou lžíci krystalového cukru, 1 polévkovou lžíci rajského protlaku a 3 kávové lžičky koření Divočina. Vše lehce orestujeme a vložíme opečené plátky hovězího masa a zalijeme skleničkou směsi Halali, trošku podlijeme vodou a dusíme při mírném varu, dokud není maso měkké.
Maso poté vyjmeme a silný divoký“ vývar rozmixujeme zcela do hladka. Pokud je potřeba jej zředit použijeme na to trochu mléka a ještě zlehka 10 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.