Řapíkatý bramborový salát k bleskové rybě

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 kg brambor
4 ks řapíkatého celeru
1 menší cibule
trochu pažitky
marináda:
2 PL olej
2 PL octu
1 KL cukru
1 KL soli
1/4 KL pepře
(Případně 200 g majonézy místo oleje)

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme a pokrájame.

  2. Stonky zeleru umyjeme, zbavíme fúzikov a pokrájame na tenko - cca 2 mm. Cibuľu a pažítku na drobno.

  3. V miske zmiešame olej, ocot, soľ, cukor, korenie a nalejeme na zmes zemiakov, celeru, cibule a pažítky. Necháme aspoň 3 hodiny odstáť v chladničke. Množstvo na marinádu je orientačné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!