Zadělávaný řapíkatý celer s mrkví

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 mrkve
1 balení řapíkatého celeru
2 jarní cibulky (bílá část)
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
vývar (měla jsem drůbeží)
smetana na zjemnění (cca 50-70 ml)
3 kuličky nového koření
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kousky. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibulku. Přidáme koření, mrkev i celer. Restujeme pár minut a zasypeme moukou, aby se vše obalilo.

  2. Zalijeme vývarem tak, aby bylo vše zalité a vmícháme hořčici. Směs přivedeme k varu a s občasným mícháním vaříme 12-15 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem.

  3. Podáváme s vařenými bramborami, vejcem natvrdo nebo klidně s vařeným hovězím i dušeným vepřovým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!