Ranní vaječná omeleta

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

3 celá vejce
3-4 chery rajčat
0,5-1 dl smetany
provensálské koření
kari, cca 1/4 kávové lžičky
chilli špetka, ale záleží na chuti
sůl
pepř
olej na smažení
lžička másla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyklepneme do misky, přidáme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme kari a chilli. Pozvolna rozmícháme metličkou.

  2. Rajčata nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a rajčata na něm opékáme. Jakmile začnou měknout, lehce posypeme provensálským kořením a nalijeme na ně připravená vejce.

  3. Lehce promícháme, uhladíme, abychom v omeletě neměli díry a pečeme, dokud není vejce shora zcela ztuhlé. Těsně před koncem dáme na omeletu malé kousky másla. Omeletu přehneme a přendáme na talíř. Vhodný k ní je čerstvý chléb s máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!