Plněná roláda z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté krkovičky nebo libového bůčku
(nekupujte přímo mleté maso, ideální je si pomlet maso doma, ale dobrou volbou je i vybrat si pěkný kousek masa vcelku a nechat si ho pomlet před vámi. Trošku vyšší cena oproti již namletým směsím, se vám 1000x vrátí v chuti výsledného pokrmu)
sůl, pepř, strouhanka, kmín
Náplň:
vajíčka, párek, paprika (barevná kombinace)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso okořeníme solí, pepřem a zahustíme strouhankou. Rozprostřeme na pečící papír na placku vysokou 1,5 až 2 cm.

  2. Na maso dáme náplň dle chuti - v mém případě míchaná, dobře osolená vajíčka, párek a proužky barevných paprik. Opatrně zamotáme. Pomáháme si rukama namočenýma ve studené vodě. Vytvarujeme roládu, kterou posypeme kmínem.

  3. Dáme péct na vodou vypláchnutý pekáček. Maso by mělo pustit dostatek šťávy, kdyby tomu tak nebylo, přilijte do pekáčku trošku vody. Pečeme cca hodinu, až je roláda pěkné zlatohnědé barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!