Bramboračka s lesními hříbky

Recepty, Polévky

Suroviny

3-4 brambory
čerstvé lesní hříbky
1-2 cibulky
vývar (nemáte-li, tak voda +kostička bujónu)
pepř, sůl
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo s troškou oleje, na něm necháme zesklovatět cibulku nakrájenou na kostičky. Poté přidáme očištěné a nakrájené houby, opepříme a necháme 5 minut podusit.

  2. Pak přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, promícháme a po chvilce zalijeme vývarem. Vaříme do té doby, dokud nebudou brambory poloměkké.

  3. Mezitím si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou zahustíme polévku. Abychom mouku dobře provařili, vaříme za občasného míchání ještě tak 15-20 minut. Před koncem varu polévku dochutíme podle potřeby solí, mletým pepřem, promnutou majoránkou a hojně zasypeme drobně krájenou zelenou petrželkou nebo libečkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!