Ranní srdíčko

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 delší párek (vídeňský, javořický...)
1 vejce
kmín
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nařízneme podélně párek na poloviny. Pozor, ne úplně do konce (necháme cca 1 - 2 cm vcelku). Rozřízlé konce ohneme do tvaru srdce a dole spojíme párátkem.

  2. Na pánev přidáme asi lžíci rostlinného oleje.Po rozehřátí vložíme srdce, opatrně, aby se nám neuvolnil spoj. Osmažíme asi minutu, potom otočíme.

  3. Do srdce teď vyklepneme vejce tak, aby se nepoškodil žloutek (volské oko). Vejce lehce posolíme a přidáme několik zrnek kmínu. Spolu smažíme na ztlumeném ohni, přibližně 2 minuty, (jak kdo rád vejce na měkko). Po vyjmutí z pánve odstraníme párátko.

  4. Na talíř můžeme přidat srdíčka z podlouhlých cherry rajčátek. Stačí rozkrojit zhruba v polovině pod úhlem cca 45° a jednu polovinu otočit. Vznikne malé červené srdíčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!